Skip to main content

De exacte instellingsprocedure is afhankelijk van het programma dat je gebruikt, maar je hebt altijd de volgende instellingen nodig:

In Outlook 365

In dit artikel leggen we uit hoe je je email in kunt stellen in Outlook, zowel op de PC als op de smartphone.

PC:

Stap 1: Open Outlook en klik op ‘Bestand’ > ‘Account toevoegen’

Stap 2: Vul je emailadres in en vink ‘ik wil mijn account handmatig instellen’ aan.

Stap 3: Neem onderstaande instellingen over.

Wij raden aan om een e-mailaccount in te stellen met IMAP, omdat het e-mails over alle apparaten en Webmail synchroniseert. In tegenstelling tot POP, waarmee e-mails na het downloaden van de server verwijderd worden.

Servernaam: Vul hier de servernaam in waarin je hostingpakket draait en vul hem in zoals in het voorbeeld. Vraag aan uw website bouwer wat uw servernaam is of waar je dit het beste kunt vinden.

Poort: De poort voor inkomende mail is 993, en voor uitgaande mail 465.

Versleutelingsmethode: Kies hier bij zowel inkomende- als uitgaande mail SSL/TLS

Aanmelding via beveiligd-wachtwoordverificatie (SPA) vereisen: Vink dit altijd aan!

Smartphone:

Klik op ‘account toevoegen’ en vul je emailadres in, kies vervolgens voor IMAP. Neem vervolgens de instellingen over van onderstaande printscreen. De gebruikersnaam is altijd het volledige emailadres, en het wachtwoord dient altijd ingevuld te worden. Zowel de inkomende als uitgaande hostnaam is de server waarin uw hostingpakket draait, met direct daar achter de poort. Dus bijvoorbeeld linux1801.webawere.nl:993. De servernaam is te vinden op https://www.web-oke.nl/eigenschappen.