Skip to main content

Via Microsoft 365

Check eerst of de klant een Microsoft 365 account heeft. Indien dit het geval is, moet ik toegang hebben op het beheerscentrum van Microsoft of https://admin.microsoft.com/ en daarin moet de nieuwe server gekoppeld worden.

Als dit niet is gebeurd kunnen zij mails versturen maar geen ontvangen.

Voeg onderstaande gegevens in het DNS in het controlepanel (die zou je moeten krijgen van de oude hoster die de Microsoft account 365 beheerst). Hiermee zal de DNS in ieder geval weer naar de mailservers van Microsoft gaan verwijzen en moet dat weer gaan werken. Als je dit in de DNS hebt aangepast, moet je dit ook in de Microsoft 365 instellingen aanpassen.

Krijg toegang tot Microsoft 365 beheerscentrum en daar staan alle mails in, heb de dns daarin ingesteld en deze ook ingesteld in de DNS van het domeinbeheer in direct admin. Woordje uitleg omtrent de records.

  1. Op de 9 bolletjes klikken, en naar Admin/beheer gaan. Het kan zijn dat je onderaan de lijst nog even op Show All moet drukken. Settings > Domains > Selecteer het domeinnaam.
  2. Daarna DNS-records selecteren, en daar kan je zien wat er nog moet toegevoegd worden, en als ze toegevoegd zijn regelmatig refreshen totdat ze gesyncd zijn. Status zou daarna ook terug op Healthy moeten staan, en de mailboxmigratie zou moeten kunnen doorgaan.

Je kan niet én via Microsoft én via weboké mails laten lopen. Als dit via Microsoft gaat, worden de MX records niet naar onze server verwijst maar naar Microsoft. Het is niet mogelijk om voor het ene emailadres de servers van Microsoft te gebruiken en voor de andere die van ons. Het domein gebruikt of de servers van Microsoft, of die van ons, allebei kan niet. Dat is niet een procedure van de domeinprovidor, maar de werking van domein/dns/mail, daar kunnen we dus niets aan veranderen.

Niet via Microsoft 365

Mail verplaatsen tussen twee hostingpartijen of servers kan lastig zijn, daarom hebben we onze Email Verhuistool gemaakt om dit zo eenvoudig makkelijk te maken.
Met deze tool kun je eenvoudig mails en aangemaakte mailfolders van de ene hostingpartij/server naar de andere kopieren, ook kun je eenvoudig mail van het ene naar het andere emailadres kopieren.

Als je de mail van een andere hostingpartij waar de domeinnaam nog draait alvast naar onze server wilt verhuizen dan kun je het emailadres alvast bij ons in het controlepaneel aanmaken.
Als je domeinnaam al verhuist is naar WebOké dan heb je van de oude hosting provider de servernaam of het ipnummer waar de mail staat nodig. Als je domein nog niet is verhuist dan kun je bij mailserver je domeinnaam of mail.jedomeinnaam.xx invoeren. Dit is hetzelfde als wat je invult in je mailapplicatie (zoals Outlook) bij inkomende mailserver.

Let op! Als je via ipv6 onze site bezoekt dan moet de ‘naar’ inkomende mailserver de servernaam zijn (bijv. linuxXX.webawere.nl)

Eerst moeten de emailadressen aangemaakt worden in weboké.nl

Bij wachtwoord vanaf moet de oude hoster mij het wachtwoord geven
Bij wachtwoord naar, moet ik het wachtwoord ingeven dat ik heb ingegeven bij het aanmaken van de mail
Bij vanaf inkomende mailserver zet ik de mailserver van de oude hosting
Inschakelen van TLS/SSL laat ik toch staan.